Bu Blogda Ara

16 Haziran 2013 Pazar

"bu şiddet bu katliam teröristlere uygulasaydı ya." diyenlere...

Polisin ve devletin halka yaptıklarından sonra insanlardan şunu duymaya başladım, "teröriste ve PKKlıya bunun aynısını yapsalardı, terör biterdi." 
Bitmezdi.
Zaten, bunu yaptıkları için terör var, PKK var, dağdakiler var.
Batı'dan bizim görmediğimiz, medyadan yanlış aktarılanlar var.

Küçük bir Kürt çocuğunun gözünün önünde babasını katlediyorlar, evlerine saldırıyorlar, annesinin, ablasının kadınlıklarına hakaret ediyorlar. Asker görünce, asker botu görünce bile ürker oluyor çocuk, ama köylerinden abilerinden dağa çıkmış olan gerillaları görünce güven hissediyor, onlar onun başını okşuyor, ona çocukluğunu yaşatıyor. Sonra, bu çocuk yaşadıklarına artık dayanamayıp, alıyor başını gidiyor dağlara. Ve, bu böyle devam ediyor.

Altında yatan yaşanmış şiddeti düşünün. Ve, anlamaya çalışın onları, özellikle bugünlerde. Zaten bugünlerde anlamazsanız, daha da anlayabileceğinizi sanmıyorum. Ve, lütfen hiçbir şekilde, "teröriste de aynısını yapsaydılar." demeyin. Bunu demeniz, insanlıktan nasibini alamamış dediğiniz insanların yaptıklarını savunmaktan başka bir şey olmaz. Şiddetin hiçbir türlüsü, kiem yapılırsa yapılsıni savunulamalı!

Cumartesi günü, Gezi Parkı çocukların, annelerin, dedelerin, anneannelerin bulunduğu güzel bir gündü. Ve hemen üstüne, polis müdahelesi oldu. Herkes perişan oldu, en çok da çocuklar. O çocuklar bunu asla unutmayacaklar, hatta nefretle anımsayacaklar. Bilirsiniz, "Gökyüzü gibi şu çocukluk, hiçbir yere gitmiyor." Şu an Gezi Parkı'nda bunları yaşayan çocukları anlayan sizler, empati kurup, tüm çocukları anlamaya çalışın, özellikle de Doğu illerimizdeki. Medya ile sınırlı ve yanlış yansıtılmış olarak gördüklerimiz ve hissettiklerimiz ile anladıklarımızın sınırlarını genişletmeye çalışalım, insanca düşünerek.

http://www.youtube.com/watch?v=-D7nAqCVdKQ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder