Bu Blogda Ara

28 Şubat 2013 Perşembe

Remember Me

Remember Me, iki sevgiliyi anlatıyor gibi görünse de aslında aile bağlarına dair bir film. Bir abi ve kardeşinin arasındaki güzel sevgiyi, intihar eden abiye özlem yaşayan erkek kardeşi, işkolik olduğu için ailesine az zaman ayıran ama aslında tüm gününü onlar için çalışmaya ayıran bir babayı, annesi öldüğü için babası tarafından büyütülen bir kızı, polis bir babyı ve daha bir çok şeyi anlatan bir film.

Abi ile kız kardeş arasında geçen diyaloglar ve onların olduğu sahneleri çok sevdim. Bir de sonunu, filmin. Filmin sonu, 11 Eylül saldırıları ile bitiyor. 11 Eylül'e dair izlediğim bir çok film müslümanların saldırılardan sonra yaşadığı dışlanmışlığı ve zorluğu anlatıyordu, o açıdan bu film çok farklı olduğu içinbile çok sevdim. Gerçi, Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın adlı film de öyle bir filmdi.

Ayrıca, vampir Edward'ı vampir değilken izlemek de garip gelmedi diyemem, hani derler ya oyuncula, üzerime yapıştı bu rol diye, benim için de o çocuk hep vampir Edward olacak. Neyse, filmin müzikleri de çok güzeldi, bence. 

Bir de filmde en sevdiğim cümle de şu oldu, "you know what day i'm staring at, Michael. by 22, Ghandi had 3 kids; Mozart 37 symphonies; and Buddy Holly was dead."Başka bir cümle daha vardı hoşuma giden, pek anımsamıyorum ama aklımda şöyle kalmış, "parmak izlerimiz dokunduğumuz hayatlardan kaybolmuyor."
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder